Pages

Followers

Sunday, 1 July 2012


Assalamualaikum semua,

Ni nak kongsikan pada semua satu cerita dan penggalaman menarik ni, baru-baru ni dalam 3-4 hari yang lalu Eein jalan-jalan blogwalking dan sampai kat 1 blog ni, si pemilik blog ni korang nak tau tak siapa???  Haaaa tak dapat tekakan??? (memanglah tak dapat teka dah berapa ramai blogger kat Malaysia ni sampai hari ni) kalau korang nak tau blog yang membuat Eein tertarik ni adalah.... blog CIK ASH, haaaa.... korang tau dia post pasal ape?? Ni haaa tgok gambar bawah ni









Haaa ni la dia, yang Eein nak cakapkan tadi tu, bersempena ape yew???? so eein ade copy sikit apa yang di blog Cik Ash
( huhuhu mintak izin ye tuan blog)


Pada 28 Jun hingga 30 Jun..RTM Kelantan FM akan mengadakan Sambutan Ulangtahun RTM Ke 66..Anda dijemput datang beramai-ramai meriahkan Majlis Perasmian pada 28 Jun jam 10 pg..Pesta Bakar dan Pertandingan Akok simbolik kpd rancangan AKOK yg telah bertahan selama 20thn keudara..Sesiapa yg berminat utk menjadi peserta pertandingan dan demonstrasi akok..Sila telefon 097482933 sekarang jgk..Banyak lg acara menarik bakal di pertontonkan kpd semua...datang jangan tk datang...Gegarkan Padang Radio Malaysia Kelantanfm selama 3 hari berturut2.... 
Tu la cerita nye dan kebetulan sekarang ni Eein cuti sem dan memang tengah duk kat Kelantan, dan paling seronok nyew, Eein punye kg dekat sangat dengan RTM Kelantan fm huhhuuhu.... so keputusannye Eein pergi la tengok ape yang menarik dekat sane so ini je la yang sempat Eein tangkap gambar tau.... k bye
 


ni laaa banner yang terpangpang di depan pintu masuk dia....




ni pulak adik aku, malam tu kitorg g berdua je, jalan kaki jew...


banyak la jugak gerai2 jualan di bukak waktu ni...


hahahaha ni craft kayu cantik, boleh di beli dengan harga yang berpatutan...






haa.... x lupe jgk mlm tu ade musical raya... dan tetamu jemputan Mr. Oss tau...




nak belikan gula2 la nak bagi kat adik2 kat rumah....


ini pulak dekat gerai cenderamata.... susah betol nk pilih adoi... huhuhu


haaaa beli ni pon oke jugak kan hahahaha


ni laaaa akhir nye yang kite beli..... comel x??? suke sangat dengan kucing huhuhu...



ni la pe yang sempat aku bawak balik hahahaha.... sekali sekala beli2 benda macam ni...


Apa-apa pun suatu pengalaman yang menarik dan berbaloi laaa pegi, hahahaaha sampai di sini saje lah k warkah ni..hahahhahahaha..... bye






Saturday, 30 June 2012

Lirik Lagu Judika Cinta Satukan Kita (OST Rindu Purnama)


Dia sepi di sini, tak seperti yang lain
Walau sudah takdirnya namun dia tetap tersenyum
* bahagialah bila kau masih punya mimpi
Hidup hanya sekali, berikanlah yang terbaik

Reff:
Merindukan purnama, bertahan walau di dalam duka
BersyukurNya-lah kita, masih banyak yang sayangi kita
Merindukan purnama, meraih cinta
Cinta yang menyatukan kita

Repeat *
Repeat reff

Cinta cinta kita ooo

Repeat reff


Lagu ni sangat mengasyikkan dan amat mendalam maksudnya.... apa-apa pun makna cinta amatlah luas.... sangat luas sehinggakan, kadang-kadang sukar tuk di luahkan dengan kata-kata betul tak (hehhehe berjiwang-jiwang sikit malam ni, al-maklumlah, lagu ni pun di"request"kan oleh si dia, si gemok yang selalu di hati, korang nak tau tak siape si gemok dalam hati Eein ni???  Nantikan ok, Eein akan cerita jangan risau k......)

haaa.... lagi satu bagi siapa yang nak mendownload lagu ni dan nak cube dengar atau pun nak dedikasikan pada siapa-siapa boleh lah click link ni


Selamat mendengar....


Friday, 29 June 2012

BLOG YANG BERSAWANG

Assalamualaikum semua... Alangkah rasa bertuahnya dapat update status lagi dekat blog yang dah hampir jadi sarang labah-labah dah ni hahahaha.... memang dah lame sangat kot tak update blog yang serba serbi cerita cinta ni, tapi ingat nak buat pembaharuan la kat blog ni, dah tak nak kot buat cerita-cerita cinta sangat tapi nak cerita pada semua tentang pengalaman dan ilmu yang mampu dikongsi bersama ape macam haaaaa.... terkejut tak Eein da berubah hahahahaha.... oke memandangkan ni post yang pertama selepas beberapa bulan menyepi ni so Eein nak kongsikan yang Eein dah ade teman hidup, memang comel memang lincah dan sememangnya cukup membuatkan Eein jadi kaku dan terpesona dengan lenggoknye. Dia memang manje sangat-sangat tau.... so hari tu ade la snap-snap gambar dia... so harap korang akan setuju dengan aku tentang kecomelan dia ni huhuhuhu....
haaa.... ni la gambar-gambar dia... comelkan, ape lagi cepat cakap dia comel hahahha... gurau jew pon.

Sunday, 8 January 2012

Cuti Sem Dah Nak Abis Dah... :(

Assalamualaikum.... :)

adoi dah lame eein x menaip nih, hmm tah la di sebabkan ape tapi emosi dalam 2 3 hari ni terganggu cikit tu jew (hahahaha macam orang pompuan dah pulak). emmm pape pon eein dah nak blik hostel dah.... tamat lah sudah cuti2 ni, adoi banyak kenangan duk rumah ni sebenarnya macam-macam lah sampaikan boleh wat list.... hmmm nanti eein list kan kat bawah k, emmm eein sebenarnya x suka sangat cuti lame-lame nih.... mula-mula happy la pastu mula lah bosan... walau bagaimana pon still rasa cuti kali ni bermakna la..... jangan tanye nape... banyak peristiwa berlaku tau.... sedih pon banyak.... gembira tu x yah cakap lah kan...

emmm ni lah list eein dah wat, yang eein rase kalu korang join eein vacation ni memang x menyesal lah hahahahha.... (^_^)v

1) Kenduri Sana Sini


penat tau x kene g kenduri banyak-banyak hmmm walaupon penat tapi korang kena tau yang eein ni suka sangat makan nasi minyak x tau nape... hmmm xkisah la kalu bukan kenduri pon, eein beli jugak nasi minyak kat pekan sari kew... mamak kew... huhuhu tah ape yang sedap x leh nak digambar kan pon (hahahahaha):)

and gambar yang atas ni pulak sepupu eein yang baru kawin ari tu... comel jew dia ni, emmm papepon moge bahagia ke akhir hayat yew Kak Lin ('_')v emmm nnti nasi minyak eein datang la pulak k.... emm nyum-nyum hahahaha

2) Jumpa Adik




huhuhu ni lah adik-adik ku yang sentiasa di hati.... rindu betul kat diorang tau, yang besar sikit tuh umur 2 tahun setengah pastu yang kecik tu pulak umur dia 9 bulan dah comel x diorang??? (macam abang dia x huhuhu) emmm mase cuti ni lah aku bersama diorang huhuhuhu ceria dan penat tau x??? bila dukung sorang, sorang lagi pulak nak dukung jugak... pastu last-last dukung dua2 hahahaha penat tau jadi abang ni..... emmmm diorang ni pulak dah la nakal and degil gak kadang-kadang.... sape yang terseksa sekarang??? ABANG dia jugak hahahaha tapi pape pon eein suke budak-budak.... tapi x suke yang bayi lagi... taakut seh.... macam lembik-lembik jew kan adoi xde keberanian lagi huhuhhu.... haaaa nak cite adik yang kecik tu dah pandai jalan.... abang dia balik jew terus dia belajar jalan.... suke tegok dia jalan macam penguin hahahhahaha....


hahahaha dari tadi citer pasal dak ni lupa nak bagi tau nama dia Muhammad Saddiq Mustaqim...


ygni pulak akak dia... umo baru 2 tahun setengah, pandai dia ni, macam2 dia pndai huuhuhuhu mcm abg dia... emmm comel dia ni, n nama dia pulak Sarah Salsabila... dia ni pndai possing tangkap gambar tau... ni dia antara hasil-hasil nyew huhuhuhu


Monday, 2 January 2012

Cinta Terakhir :'( [1]



kau cinta pertamaku
kau cinta terakhirku
tiada apa yang bisa ku nafikan kasih kita
kau air dimataku

satu antara seribu
tiada antara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir

kau air dimataku
satu antara seribu
tiada antara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir

mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhan

mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya...2x

mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhan

segalanya ketentuan tuhan....


hmmmm..... :'(

Contest Blog Yang Pertama :)

Assalamualaikum...

Hmmm nk tau 1 cerita menarik x??? huhuhuhu Eein masuk contest dalam blog... tah la nape tapi cube try jew laaa.... xpernah pon sebelum ni... tapi pape pon, kemas ke blog Eein nih hahahahaha, nak tau serba sedikit pasal Eein x???? emmm Eein ni suka menulis memang hobi lah n satu lagi suka melukis.... hemmmmm tah macam ane, tercampak pulak study dalam bidang Engineering hahahahha macam kelakar jew, memang xdisangka2 kan.... nak dijadikan cerita kekemasan ni bukan lah lahir dari bidang dan bakat Eein hahahaha macam2 mana pon try la kemas hahahahaha budak2 Engineering memang camni kot.... tapi yang kemas pon adew.... ni secara umum nyew lah huhuhu :)

huhuhuuhu puas menceloteh, oke la.... ni lah banner tok contest tuh.... tuan blog ni punya blog memang kemas... cantik huhuhu kalu tengok blog laki adoi huhuhuhu adew kadang simple sangat.... kadang serabut sangat huhuhuhu... pape pon x salah mencuba..... nak dapat kan pengalaman la kate kan.... :)


oke good luck to me and to all... i need your support ok..... emmm lupa pulak kena tag 3 orang dan lebih baru leh join emmm....

1. Nurul Aini
2. Ely Narisha
3. Nabilla

hahahaha dah tag okey.... nak tau lebih lanjut tentang contest ni... nah bacew yew....

syarat-syarat penyertaan:
*Follow blog Dona (utk mngetahui perkembangan)
*Buat satu entry mengenai contest nie
*Letak banner di atas
*Tinggalkan link entry di ruangan komen
*Tag at least 3 rakan anda atau lebih (pastikan mereka tahu)
*Tarikh tutup pada 20/1/2012
*Penyertaan akan dibatalkan secara auto jika kurang 10 orang yang menyertai

Hadiah-hadiah:
2x transparents header + promote blog
3x transparents header


adioosssssss.....
(^_^)v

Sunday, 1 January 2012

Mengenai Cinta Orang Ketiga :(

assalamualaikum.....



entah kenapa pg ni Eein terase mcm nk citer mengenai bab nih.... emmmm walau pon x semua yg akan berada dalam situasi mcm ni tapi.... bg sesetengah mereka amat lah tersekat dan hampir buntu... emmmm betul x???

Eein pasti tiada siapa pun yg nak keehadiran orang ketiga dalam cinta yg terbina lama... memang menyakit kan dan sungguh pedih sebenar nya... lebih menyakit kan bila kepercayaan yg diberikan musnah begitu sahaja dan membuatkan hati ni hancur sampai hilang bentuk nya... dan ianya akan bertambah parah bila kita menyedari , insan ketiga tu sebenarnya adalah kita...

antara kesakitan jiwa yang amat menyakitkan pabila menyintai seseorang namun orang yg kita amat dambakan adalah milik orang lain.. terasa pedih dan hilang semangat baru untuk bangun

Saying sekali… perasaan hadir di anatara kita membuak buak seakan tiada lagi kunjung tiba yang baru…. Kita bertemu….. kita bersama….. untuk merasakan nikmatnya dan merasakan pahit…




Hmm kadang2 kan Eein rasa cinta tu datang bila tiada rasa dalam akal…. Sebab tu la cinta ni manis sangat sampai kita lupa mana asal nya…. Betul x????  hmmm tidak lupa jugak bila cinta datang pada masa yang salah…. Tempat yang salah…. Dan waktu yang jugak salah…. Bukan menidak kan kewujudan cinta tapi…. Ia bagaikan tidak dapat di haling lagi….

Pernahkah korang sume terfikir yang skandal, orang ketiga, dan teman tapi mesra tu membawa maksud yang berlainan tapi watak dalam cerita selalu di salah kan…. Hmmmm… diorang ni pun adew perasaan dan hati untuk bercinta dan di cintai jugak…. Cuma mungkin nasib tidak menyebelahi diorang menjadi yang terutama…. Baying kan lah kalau mereka ni diberi peluang, tentu lah diorang ni sanggup untuk setia dan menerimanya mugkin….

Eein xdapat nak bayangkan lah, betapa sakit hati dan terseksa batin bila menyintai seseorang dengan sebenarnya cinta, tapi orang yang kita cintai itu sebenarnya milik orang lain…. Seolah-olah satu permainan jiwa memutarkan pelbagai bentuk rasa di dalam nya….. sampai hadir rasa cemburu yang membuak-buak….. juga rasa dengki dan iri hati pada pasangan lain…. Dan macam-macam perasaan yang hadir….. sungguh memenatkan…. Sampaikan Eein xtau lagi macam mana nak di gambarkan…..

Kita bertemu dan bersua untuk merasakan cinta yang mekar… kita berjalan bersama-sama menuju puncak bahagia…. Mana sedih mu pasti ada air mata ku… tawaku terukir senyumanmu kelihatan… dan kita sama-sama menempuh suka dan duka. Namun bertemu kita, hanya untuk bercinta dan bersua…. Bukan untuk bersama-sama memiliki impian

hmmm cinta ni adew macam-macam dan yang pasti cinta itu buta.... :(


adiosss....

Pelengkap Hidupku


aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang yang tak ditemani malam
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku tak ingin pergi darimu

* teringat janji lamamu kepadaku
teringat aku teringat
teringat saat kau masih ada di sini
temani ku sepanjang hari

reff:
bila kau pergi jauh ingatlah aku
bila ku di sampingmu peluk tubuhku
bila kau rindu aku panggil namaku
ku datang menemuimu

peluk erat jasadku jangan lepaskan
tetaplah kau di sini arungi malam
karna hanya dirimu belahan jiwa
pelengkap ku di dunia

repeat *
repeat reff [2x]


ni la lagu pling tersentuh yg Eein pernah dengar.... rase sangat-sangat sedih.... waaaaaaaa......

adiosss..... (^_^)v